جریان تندرو و رادیکال اصلاحات از رأی مجلس شورای اسلامی به تمام وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان و تشکیل دولت وفاق ملی زخم خورده است و حمایتهای رهبر انقلاب از دولت چهاردهم را تاب نمیآورد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، سرانجام پس از فراز و فرودهای بسیار و اداره کشور در طول حدود دو ماه توسط محمد مخبر، معاون اول دولت سیزدهم، مسعود پزشکیان، منتخب مردم سکاندار قوه مجریه شد و مسئولیت اداره امور اجرایی کشور با رأی مردم به وی واگذار شد.
مطابق قانون، نخستین اقدام رئیسجمهور برای آغاز به کار رسمی دولت معرفی اعضای کابینه و وزرای پیشنهادی به مجلس برای کسب رأی اعتماد است اقدامی که در چارچوب قانون و مطابق اصل ۱۳۳ قانون اساسی انجام گرفت.
بر طبق اصل ۱۳۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رئیسجمهور موظف است وزیران پیشنهادی کابینهاش را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کند. تا پس از تایید از جانب رئیسجمهور ایران و مجلس شورای اسلامی کابینه جدید کار خود را در امور اجرایی کشور آغاز کند.
مسعود پزشکیان، نهمین رئیسجمهور ایران اسلامی در حالی وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد که هم در دوران تبلیغات انتخاباتی و هم پس از پیروزی در انتخابات بر اصل تشکیل دولت وفاق ملی تاکید داشت.
اگرچه این رویه پزشکیان با انتقادهای بسیاری آن هم از سوی جریان موافق و حامی وی همراه بود، اما توانست مورد توجه بسیاری از جریانات و چهرههای سیاسی و همچنین محافل رسانهای قرار گیرد.
پزشکیان در جریان سخنرانیهای مختلف خود عنوان کرد که در جریان معرفی کابینه با چهرههای سیاسی مختلف و جریانات فکری غالب کشور ساعتها به مشورت پرداخته تا در تشکیل دولت وفاق ملی، سلیقههای سیاسی مختلف را گرد هم آورد.
شبههافکنی تصمیمگیری رهبری برای دولت!
در حالی که مجلس شورای اسلامی حدود یک هفته به طور فشرده و سه شیف بررسی صلاحیت وزرا را در دستور کار خود قرار داد که عصر آخرین روز بررسی صلاحیت وزرا، رئیسجمهور در آخرین نطق دفاعی خود از وزرای کابینه چهاردهم بر حمایتهای رهبری از دولت وی تاکید کرد.
موضوعی که نه تنها در دولت چهاردهم بلکه در تمام دولتهای قبل نیز بارها و در اظهارات مختلف از سوی رهبر انقلاب شاهد بودیم.
حضرت آیت الله خامنهای در جریان دیدار نمایندگان مجلس دوازدهم با رهبر انقلاب بر حمایت از دولت چهاردهم و حسن همکاری و همدلی مجلس با دولت تاکید کردند و به طور قاطع فرمودند که مجلس از هرگونه مانع تراشی در مسیر حرکت دولت خودداری کرده تا هرچه سریعتر دولت چهاردهم مستقر شده و کار اداره امور اجرایی را بر عهده بگیرد.
حمایت تمام قد رهبر انقلاب از دولت چهاردهم در آغاز راه دولت است و بدون تردید در ادامه مسیر اداره کشور از سوی قوه مجریه توصیهها، مشورتها و حمایتهای رهبری از رئیس جمهور و وزرای دولت امری حتمی و قطعی خواهد بود.
این در حالی است که رسانههایی همچون بیبی سی و ایران اینترنشنال و حتی برخی جریانات سیاسی رادیکال در تلاش است تا با وامگیری از اظهارات رئیسجمهور در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی با موجسازی باطل در بین افکار عمومی نسبت به تصمیمگیری رهبر انقلاب برای دولت چهاردهم شبهه افکنی کند.
سناریوی چهرههایی همچون حسامالدین آشنا و حمید ابوطالبی از مشاوران و نزدیکان به دولت حسن روحانی در دولت یازدهم و دوازدهم واژهسازی «رئیس الوزرا» بود.
عبارتی که کلید موج رسانهای را در اختیار بیبی سی فارسی و رسانههای همسو با آن قرار داد.
رادیکالها انتظار حمایت رهبری از دولت چهاردهم را نداشتند!
اگرچه مشورت، توصیه و حمایتهای ولیفقیه از دولتها و کابینههای مختلف در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در نهایت به یک فرهنگ سیاسی مبدل شده است اما این روزها جریان تندرو و رادیکال اصلاحات از رأی مجلس شورای اسلامی به تمام وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان زخم خورده است.
تندروهای اصلاحطلب که همواره طی ۳۰ سال گذشته نان خود را در ایجاد بلوا و درگیری و تحریم دیدهاند، اینبار نیز انتظار داشتند که مجلس حداقل به چهار نفر از وزرای پیشنهادی رأی اعتماد ندهد تا فضا برای جولان دادن، دو قطبیسازی، ایجا دبلوا و جوسازیهای رسانهایشان مهیا شود.
نطق کارساز رئیس جمهور نهم و اعلام ولایت پذیریاش در هماهنگی با رهبر معظم انقلاب اسلامی اما نه تنها آنها را دچار شوک باور نکردنی کرد بلکه انتظار اینقدر صراحت گویی و حمایتهای رهبر انقلاب را نیز نداشتند.
بدون شک اقتضای شأن رهبری و مدیریت کلان ولیفقیه، حمایت قاطع و کمک مستمر دولتها است ولو در قامت نصیحت، توصیه، خطاب، انتقاد و تذکر.
چنین سلوک و رفتار قاعده مند و قانونی از رهبر معظم انقلاب و قبل از ایشان مرحوم امام (ره)، به یک فرهنگ سیاسی تبدیل شده است که کارگزاران نظام را مشتاقانه خواهان مشورت و نظرخواهی از ایشان کرده است از این رو ورود مصداقی به جزئیات تصمیمات یا تصمیمگیری به جای آن دستگاه، با قاموس این فرهنگ سیاسی بیگانه است. چرا که هر بخشی مسئولی دارد و هر مسئولی، مسئولیت آن بخش را بر عهده گرفته است و چنین انتظاری اساسا به بیمعنا شدن مسئولیت مسئولین درتصمیمات خود میانجامد.
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در اینباره گفت: رهنمودهای رهبر انقلاب همواره در تمام ادوار شامل حال روسای جمهور بوده است و این رهنمودها گاهی در قالب توصیه و گاهی توام با حمایت و پیشنهاد بوده است.
وی این را هم گفت که سلوک رهبر انقلاب و امام خمینی (ره) حتی در دروان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی به گونهای بوده که بر اختیارات و حقوق مسئولان احترام گذاشته شود از این رو هر گونه ادعا درباره اینکه رئیسجمهور وزرایش را خودش انتخاب نکرده است از اساس ادعای نادرستی است.
منبع: راه دانا
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد